В Україні зареєстрували ще одну вакцину проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зареєстрували ще одну вакцину проти коронавірусу

В Україні зареєстрували ще одну вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

5 липня офіційно стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я зареєструвало вакцину Janssen (Johnson & Johnson) проти COVID-19 для екстреного медичного застосування в Україні.

Джерело: сайт МОЗ

МОЗ зареєструвало вакцину Johnson & Johnson в Україні

"Janssen – це векторна вакцина розроблена, фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2", – наголошують представники МОЗ.

Варто звернути увагу на те, що препарат потрібно зберігати при температурі від +2 до +8 С.

Окрім того, наголошується, що для повної імунізації достатньо однієї дози.

"Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада тощо", - йдеться в повідомленні.

Що потрібно знати про вакцину Johnson & Johnson

  • після клінічних досліджень стало відомо, що побічні ефекти були стандартними, загалом, незначними. Насамперед, мовиться про біль, почервоніння і припухлість в місці уколу, а також про втому, головний біль, біль у м'язах, жар, нудоту;

  • побічні ефекти найчастіше зустрічаються у людей у віці 18-59 років в порівнянні з людьми у віці 60 років і старше;

  • наразі зафіксували причинно-наслідковий зв'язок між вакциною Janssen і рідкісним і серйозним небажаним явищем – рідкісним тромбозом, який також спостерігають після вакцинації препаратом AstraZeneca.

  • частота тромбозів – близько 7 на 1 мільйон вакцинованих жінок у віці від 18 до 49 років. У жінок від 50 років і старше та чоловіків різного віку це небажане явище зустрічається ще рідше.

Що відомо про ефективність вакцини Johnson & Johnson

Згідно з останніми даними, вакцина Janssen ефективна на 66,3% проти коронавірусу у людей, які отримали вакцину і не були інфіковані раніше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?