Медики заявили про нові серйозні недоліки вакцини Pfizer/BioNTech
Категорія
Світ
Дата публікації

Медики заявили про нові серйозні недоліки вакцини Pfizer/BioNTech

Медики заявили про нові серйозні недоліки вакцини Pfizer/BioNTech
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю офіційно повідомило про зниження ефективності вакцини проти коронавірусу Pfizer/BioNTech COVID-19 в запобіганні інфекціям і симптоматичним захворюванням.

Джерело:  Reuters  з посиланням на МОЗ країни

В Ізраїлі зафіксували зниження ефективності Pfizer проти інфекцій

Згідно з останніми даними, ефективність впала до 64% з 6 червня. Окрім того, наголошується, що вакцина виявилася на 93% ефективною в запобіганні госпіталізаціям і серйозним захворюванням, спровокованих коронавірусом.

За словами журналістів, місяць тому був оприлюднений звіт про те, що дві дози вакцини Pfizer забезпечили понад 95% захисту від інфекції, госпіталізацій і важких захворювань.

Пресслужба компанії Pfizer поки не хоче коментувати дані з Ізраїлю, однак посилається на інші дослідження, що показують, що антитіла, викликані вакциною, як і раніше здатні нейтралізувати всі протестовані варіанти, включаючи варіант "Дельта", хоча і меншою мірою.

"Спад збігся з поширенням варіанту "Дельта" і припиненням обмежень соціального дистанціювання в Ізраїлі. Близько 60% населення Ізраїлю отримали хоча б одну щеплення Pfizer, і кількість щоденних COVID-випадків знизилася з більш ніж 10 тисяч в січні до однозначних цифр минулого місяця. Це спонукало Ізраїль відмовитися від майже будь-якого соціального дистанціювання, а також від вимоги носити маски, хоча останнє частково відновили в останні дні", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, штам "Дельта" почав поширюватися, кількість щоденних випадків захворювання стрімко зростала, досягнувши 343. Кількість тяжкохворих зросла з 21 до 35.

Нагадаємо, що нещодавно МОЗ Ізраїлю повідомило, що зафіксувало невелику кількість випадків міокардиту (запалення серцевого м'яза), що спостерігається в основному у молодих чоловіків, які отримали вакцину Pfizer. На це також звернула увагу уся міжнародна спільнота.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?