Українцям пояснили неможливість заразитися коронавірусом від вакцини
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям пояснили неможливість заразитися коронавірусом від вакцини

Українцям пояснили неможливість заразитися коронавірусом від вакцини
Джерело:  online.ua

Медичні експерти Національної служби здоров’я звернули увагу на неможливість спричинення захворювання на коронавірус COVID-19 внаслідок ін’єкції відповідної вакцини.

Джерело: НСЗУ в Telegram

За словами фахівців, існує певна ймовірність, що людина отримає перший шот вакцини вже після зараження, хоча ще й не буде знати про нього.

“Існує ймовірність того, що людина отримує першу дозу вакцини вже інфікованою, коли симптоми хвороби ще не розвинулись. Або ж може інфікуватись та захворіти після проведення вакцинації”, - говориться у заяві.

Служба уточнює, що після щеплення в організмі починається впрацьовування імунітету, а в цілому цей процес може тривати принаймні три тижні. Аналіз даних клінічних досліджень вказує на ефективність вакцини до 76% після одноразової стандартної дози з 22 до 90 дня.

Передбачається, що рівень антитіл зберігається упродовж вказаного часу з мінімальним зниженням.

“Навіть через три тижні після введення другої дози вакцини існує невелика ймовірність того, що можна захворіти. Але в цьому випадку захворювання можна перенести легко і без ускладнень”, - стверджують експерти.

Також зазначається, що слабкість чи підвищення температури - це звична реакція на вакцину, а симптоми ці зникають за кілька днів.

“Проте якщо з’явились характерні симптоми COVID-19: висока температура, постійний кашель, втрата нюху чи смаку, - слід звернутися до свого сімейного лікаря”, - додали в повідомленні.

Вплив вакцинації на захворюваність

У Великій Британії провели велике дослідження REACT-1 з приводу ризиків заразитися коронавірусом COVID-19 після проходження вакцинації та оприлюднили проміжні його результати.

Підсумки аналізу статистичних даних за віковими групами й вакцинації вказують на зниження рівню зараження серед осіб до 65 років, які вже отримали повноцінні два щеплення.

У порівнянні з захворюваністю невакцинованих громадян з тими, хто повністю завершив цей процес, показники утричі менші.

Станом на липень 2021 року в Англії повноцінну вакцинацію із двома щепленнями пройшли близько 64% дорослих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?