Франція закликала ЄС не визнавати вакцини з Росії чи Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція закликала ЄС не визнавати вакцини з Росії чи Китаю

Франція закликала ЄС не визнавати вакцини з Росії чи Китаю
Джерело:  online.ua

В уряді Франції виступили з критичним закликом про невизнання антикоронавірусних вакцин російського чи китайського виробництва поміж різними країнами Євросоюзу.

Джерело: Francе 2

За словами державного секретаря при Міністерстві закордонних справ Клемана Бона, європейським державам варто довіряти виключно перевіреним належним чином препаратам.

Громадяни, на думку французької сторони, мають отримувати виключно антикоронавірусні препарати, які однозначно дієві, в яких упевнені європейські фахівці. В цілому таких найменувань в ЄС лише чотири.

“Що ж до ряду інших вакцин, зокрема російських і китайських, Франція каже своїм партнерам: “Будьте обережні, скажіть “ні” цим вакцинам”, - стверджує дипломат.

Спутнік V в ЄС

Нещодавно в уряді Словаччини відкрито відмовилися від придбання партії російської найпопулярнішої вакцини. Причиною перш за все стало ставлення громадян країни до препарату, якого вони намагалися уникнути заради інших перевірених альтернатив.

Іноземні медіа інформували також, що в німецькому уряді джерела підтвердили відтермінування схвалення “Спутніка V” на території країн ЄС. Причиною стала російська сторона, яка не надала у наведені строки всі необхідні дані про свою вакцину.

Також із критикою щодо російської вакцини виступили на рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я. Експерти провели інспекцію на чотирьох фармацевтичних підприємствах, які займаються виробництвом, та оприлюднили критичний звіт.

Експерти виступили з побоюваннями з приводу проведення на фабриці “адекватних заходів щодо зниження ризиків перехресного забруднення вакцини” та “контролю за асептичними умовами на лініях по її розливу”, дотримання стандартів.

Водночас інспекція зареєструвала недоліки у процесі ідентифікації та відстеження історії партій виробленого препарату й двох лікарських компонентів, які позначені буквально як “Компонент I” і “Компонент II”.

Побоювання торкалися й “цілісності даних та результатів випробувань мікробіологічного та екологічного моніторингу”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?