Російський лікар розповів неочікувану правду про Супутник V та ЕпіВакКорона
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський лікар розповів неочікувану правду про Супутник V та ЕпіВакКорона

Російський лікар розповів неочікувану правду про Супутник V та ЕпіВакКорона
Джерело:  online.ua

Головний лікар новосибірської клініки "Санітас" Михайло Андрушкевич неочікувано для всіх заявив, що скандальна вакцина російського виробництва "Супутник V" малоефективна проти COVID-19. За його словами, захист діє лише протягом 2 місяців. Він також стверджує, що препарат "ЕпіВакКорона" не працює взагалі.

Джерело: "ТСН"

"Супутник V" та "ЕпіВакКорона" не захищають від COVID-19

Як стверджує Михайло Андрушкевич, щеплені російською вакциною "ЕпіВакКороною" так само тяжко переносять хворобу, як і ті, які взагалі не вакцинувалися.

Він також звернув увагу на те, що наразі у Росії вже лікують тих, кого у травні вакцинували "ЕпіВакКороною". За словами лікаря, такі результати продемонструвало дослідження на наявність антитіл у вакцинованих людей, яке проводила клініка.

"У вакцинованих уже через 2 місяці немає антитіл. Люди після неї так само важко переносять захворювання з ураженням легень. Взагалі, час дії вакцин скоротився", - наголосив Михайло Андрушкевич.

За словами експерта, є приблизно 10% тих, у кого щеплення не працює, і антитіл немає. Зазвичай, це старший вік або, можливо, припустив вчений – вакцину, яка поставлялася з порушенням температурного ланцюга.

Лікар запевняє, що проти індійського штаму "Супутник V" неефективний

Як стверджує представник клініки "Санітас" "Супутник V" не надто ефективний проти індійського штаму Дельта.

Що важливо розуміти, зараз в РФ фіксують спалах коронавірусу через розповсюдження саме штаму Дельта, який є більш заразним та частіше потребує госпіталізації.

Варто зазначити, що російська омбудсвумен Тетяна Москалькова потрапила до лікарні через зараження COVID-19, попри вакцинацію "Супутником" ще у квітні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?