Словаччина уже продала назад в РФ вакцину Спутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

Словаччина уже продала назад в РФ вакцину Спутник V

Словаччина уже продала назад в РФ вакцину Спутник V
Джерело:  online.ua

Влада Словаччини вирішила продати російській стороні 160 тисяч доз скандальної вакцини "Спутник V", які були закуплені у Москви навесні. Цю інформацію уже офіційно підтвердило Міністерство охорони здоров’я країни.

Джерело:  Dennik N

Словаччина вирішила продати назад в РФ вакцину "Спутник V"

Як стверджують місцеві журнлісти, контракт на продаж вакцин уже оприлюднили у центральному реєстрі контрактів. Наразі мовиться про 80 000 перших доз та 80 000 других доз.

"Вакцини вже знаходяться за межами Словаччини", - повідомило МОЗ країни.

Варто звернути увагу на те, що Словаччина має на складі російську вакцину винятково для тих, хто чекає першої або другої дози. Згідно з останніми даними, "Спутник V" отримали 10500 людей. 8000 людей все ще чекають на вакцину.

"Нам залишаються вакцини для вакцинації громадян, які подали заявку на вакцинацію", - наголосила представниця МОЗ Зузана Еліашова.

Що цікаво, влада РФ придбала свою ж вакцину за місяць-два до закінчення терміну дії і заплатила за неї стільки ж, скільки Словаччина.

"Російська сторона придбала їх точно за ціною, за яку ми їх придбали, - 9,95 доларів за дозу. Вартість транспорту повністю оплатить покупець - російська компанія Human Vaccine, зазначається в контракті. У випадку, якщо росіяни не захочуть приймати вакцини, якщо вони, наприклад, будуть пошкоджені, Словаччині не загрожує штраф, лише адекватна компенсація. Отримавши вакцини Росія більше не зможе їх повернути", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно влада Словаччини ухвалила рішення, що країна може дарувати або продати вакцини "Спутник V", які не потрібні.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно в Словаччині спалахнула політична криза після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом російської вакцини "Спутник V". Прем’єр Ігор Матович навіть був змушений піти у відставку після скандалу навколо російської вакцини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?