Британські лікарі оцінили захворюваність серед вакцинованих від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Британські лікарі оцінили захворюваність серед вакцинованих від коронавірусу

Британські лікарі оцінили захворюваність серед вакцинованих від коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Великій Британії провели велике дослідження REACT-1 з приводу ризиків заразитися коронавірусом COVID-19 після проходження вакцинації та оприлюднили проміжні його результати.

Джерело: Imperial

За оприлюдненими деталями, дослідження проводили безпосередньо поміж населення Англії. Воно проходило упродовж період з 24 червня до 5 липня, а учасниками його стали 47 тисяч добровольців.

В цілому британська кількість хворих упродовж останнього місяця зросла приблизно в чотири рази - все це пов’язано з поширенням штаму коронавірусу “Дельта”.

Згідно з національним показником розповсюдження коронавірусу збільшився з 0,15% до 0,59%. Значне поширення інфекції фахівці зареєстрували у кожній віковій групі до 75 років, а також особливо серед молоді.

Надзвичайно високий рівень захворюваності виявлених серед підлітків, вік яких коливається від 13 до 17 років, а також в молодих людей віком від 18 до 24 років.

Водночас підсумки аналізу статистичних даних за віковими групами й вакцинації вказують на зниження рівню зараження серед осіб до 65 років, які вже отримали повноцінні два щеплення.

У порівнянні з захворюваністю невакцинованих громадян з тими, хто повністю завершив цей процес, показники утричі менші.

Станом на липень 2021 року в Англії повноцінну вакцинацію із двома щепленнями пройшли близько 64% дорослих.

“Останні дані Служби громадської охорони здоров'я Англії показують, що наша програма вакцинації врятувала понад 27 тисяч життів і запобігла зараження більш ніж 7 мільйонів осіб. Ми також бачимо, що обидві дози вакцини проти COVID-19 можуть знизити симптоматичну інфекцію майже на 80%. Зараз як ніколи важливо отримати рятівний другий укол, щоб ми могли продовжувати будувати стіну захисту від вірусу”, - говориться у заяві королівського уряду.

Штам коронавірусу Дельта

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, штам коронавірусу Дельта удвічі заразніший, ніж початковий штам вірусу з китайського Уханю. Хороша новина полягає у тому, що більшість вакцин проти коронавірусу дієві проти нового варіанту.

“Гарні новини в тому, що більшість вакцин, які сьогодні використовуються у світі, здаються ефективними щонайменше в запобіганні тяжкого перебігу захворювання”, - наголосили у ВООЗ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?