У Зеленського попередили українців про нову епідемічну небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського попередили українців про нову епідемічну небезпеку

У Зеленського попередили українців про нову епідемічну небезпеку
Джерело:  online.ua

Новий штам коронавірусу “Дельта”, який лише тільки поширюється поміж країнами, загрожує українському населенню, тож проти нього необхідно підтримувати заходи з безпеки, наголосили під час наради в Офісі президента.

Джерело: ОП

Топ-посадовці під час обговорення проблеми звернули увагу на зменшення кількості активних хворих в Україні, однак система охорони здоров’я має вже бути готовою для майбутньої хвилі захворюваності.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, одним з рушіїв поширення нового штаму стали матчі Євро-2020, які відвідують тисячі вболівальників з різних країн - зокрема й тих, де найбільше випадків “Дельти” зареєстрували станом на червень-липень.

Через чемпіонат рівень захворюваності підвищений на 10%. Для того, щоб попередити таке зростання в Україні, необхідно поширювати теми тестування на коронавірус. Водночас профільні відомства мають зайнятися перевіркою реальною готовністю медичних установ та дитячих закладів охорони здоров'я.

“Масковий режим, соціальне дистанціювання та дезінфекція надалі залишатимуться обов’язковими, щоб не допустити подальшого зростання захворюваності”, - наголосив Шмигаль.

В ОП також згадали про темпи вакцинації в Україні. Станом на початок липня в цілому було проведено понад 3 мільйони щеплень, а Центри масової вакцинації вже розпочали повноцінну роботу в кожній області.

“Водночас необхідно й надалі збільшувати кількість центрів вакцинації та продовжувати нарощувати її темпи. У зв'язку з цим Міністерству охорони здоров’я й Міністерству розвитку громад та територій України доручено скоординувати роботу з місцевою владою та надати пропозиції, як організувати більш активну вакцинацію громадян”, - резюмувала влада на нараді.

Штам коронавірусу Дельта

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, штам коронавірусу Дельта удвічі заразніший, ніж початковий штам вірусу з китайського Уханю. Хороша новина полягає у тому, що більшість вакцин проти коронавірусу дієві проти нового варіанту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?