Уряд оновив правила в'їзду в Україну через штам Дельта
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд оновив правила в'їзду в Україну через штам Дельта

Уряд оновив правила в'їзду в Україну через штам Дельта
Джерело:  online.ua

В українському уряді виступили з рішення щодо оновлення правил для в’їзду в Україну в період поширення на планеті коронавірусу штаму “Дельта”, який є більш заразним у порівнянні з попередніми варіантами.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації

За оприлюдненими даними, перш за все йдеться про використання аплікації “Вдома”.

“У зв'язку з розповсюдженням нового штаму вірусу “Дельта” громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів, потрібно буде встановлювати застосунок Вдома”, - наголосили в Мінцифри.

Уточнюється, що особам, які в’їжджають в Україну саме із вказаних держав, необхідно пройти експрес-тестування на антиген SARS-CoV-2 безпосередньо в пункті пропуску на кордоні. Альтернатива такій перевірці - обов’язкова самоізоляція чи обсервація в медичному закладі на 14 днів.

“Іноземцям та особам без громадянства, які не пройшли експрес-тестування, перетин державного кордону буде заборонений. Для в’їзду в Україну з інших країн правила не змінювалися — оскільки наша держава перебуває в “зеленій” зоні, застосунок встановлювати не потрібно”, - резюмували у відомстві.

Штам коронавірусу Дельта

Головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумія Свамінатан офіційно повідомила, що штам коронавірусу Дельта може стати домінантним у світі, оскільки він передається з підвищеною швидкістю в порівнянні з попередніми мутаціями.

Хороша новина полягає у тому, що більшість вакцин проти коронавірусу дієві проти нового варіанту.

“Добрі новини в тому, що більшість вакцин, які сьогодні використовуються у світі, здаються ефективними щонайменше в запобіганні тяжкого перебігу захворювання”, - резюмувала Свамінатан.

Аналогічні рішення про певні обмеження для людей з країн, де поширюється “Дельта”, були ухвалені у різних держава, зокрема й на європейському континенті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?