В ЄС готуються до нової нищівної хвилі коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС готуються до нової нищівної хвилі коронавірусу

В ЄС готуються до нової нищівної хвилі коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Франції виступили із заявою про надзвичайну загрозу на тлі поширення нового штаму коронавірусу “Дельта” та спрогнозували розвиток четвертої хвилі захворювання.

Джерело: Reuters

За словами провідного наукового радника уряду країни, професора Жан-Франсуа Дельфрайссі, для запобігання цьому необхідно пришвидшити темпи масової імунізації населення.

Експерт звернув увагу на пом’якшення деструктивного впливу нової хвилі завдяки вакцинуванню людей. Передбачається, що безпосередньо Францію новий різновид коронавірусу вразить вже до вересня чи жовтня.

“Я думаю, що у нас буде четверта хвиля, але вона буде набагато помірнішою, ніж попередні три хвилі, оскільки рівень щеплень відрізняється від попереднього”, - наголосив Дельфрайссі.

Згідно з уточненням епідеміолога Арно Фонтане, який займається консультаціями французького уряду з наукових питань, він разом з іншими фахівцями також очікує на зростання випадків “Дельта” у першій половині осени.

Напередодні міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран проінформував про зростання упродовж останнього тижня кількості випадків штаму “Дельта”. У країні приблизно п’ята частина всіх нових хворих - це саме цей варіант коронавірусу.

“Дельта-варіант коронавірусу, вперше виявлений в Індії, зараз становить близько 20% випадків COVID-19 у Франції”, - наголосив він.

Упродовж тижня перед цим частка “Дельта” становила лише до 10% від кількості всіх випадків.

Штам коронавірусу Дельта

За даними ВООЗ, штам коронавірусу Дельта удвічі заразніший, ніж початковий штам вірусу з китайського Уханю. Хороша новина полягає у тому, що більшість вакцин проти коронавірусу дієві проти нового варіанту.

“Гарні новини в тому, що більшість вакцин, які сьогодні використовуються у світі, здаються ефективними щонайменше в запобіганні тяжкого перебігу захворювання”, - заявили в організації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?