ВООЗ повідомила хорошу й погану новини про штам Дельта
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ повідомила хорошу й погану новини про штам Дельта

ВООЗ повідомила хорошу й погану новини про штам Дельта
Джерело:  online.ua

Головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумія Свамінатан офіційно повідомила, що штам коронавірусу Дельта може стати домінантним у світі, оскільки він передається з шаленою швидкістю. Проте також є й добра новина.

Джерело: Твіттер ВООЗ

ВООЗ пояснила, чому небезпечний штам Дельта

За словами експертки, штам коронавірусу Дельта удвічі заразніший, ніж початковий штам вірусу з китайського Уханю. Хороша новина полягає у тому, що більшість вакцин проти коронавірусу дієві проти нового варіанту.

"Добрі новини в тому, що більшість вакцин, які сьогодні використовуються у світі, здаються ефективними щонайменше в запобіганні тяжкого перебігу захворювання", – наголосила Сумія Свамінатан.

Що важливо розуміти, результати досліджень вчених з Оксфордського університету підтверджують, що вакцини Pfizer і AstraZeneca, забезпечують більш ніж 90% захисту від госпіталізації внаслідок зараження штамом Дельта.

Що наразі відомо про штам Дельта:

  • Цей новий варіант COVID-Q19 вперше вдалося виявити в Індії. Наразі його фіксують у 92 країнах. Найбільше випадків зараження ним поки виявили в Індії, РФ, Португалії та Великій Британії.

  • Штам коронавірусу Дельта зразу ж схвилював наукову спільноту. Ще два місяці тому ВООЗ назвала його серйозною загрозою для міжнародної спільноти.

  • Як стверджує служба громадського здоров’я Великої Британії, Дельта-штам коронавірусу в 1,6 раза більш контагіозний та у 1,45 раза збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

  • Британська влада повідомляє, що інфікування цим варіантом в країні сягає 96% серед нових випадків зараження коронавірусом.

  • За словами медиків із Австралії, для передачі Дельта-варіанту достатньо від 5 до 10 секунд.

  • 23 червня в Україні виявили 2 випадки зараження коронавірусом, спровоковані новим варіантомДельта. Хворобу виявили у людей, які приїхали з Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?