У МОЗ відповіли, чи можлива примусова вакцинація в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ відповіли, чи можлива примусова вакцинація в Україні

У МОЗ відповіли, чи можлива примусова вакцинація в Україні
Джерело:  online.ua

На рівні Міністерства охорони здоров’я прокоментували ідею щодо впровадження в Україні так званої примусової вакцинації проти коронавірусу на тлі прогнозів про нові хвилі.

Джерело: РБК-Україна

За словами міністра Віктора Ляшка, станом на середину липня 2021 року влада не бачить жодних чинників для подібного рішення - більшість дорослого населення країни готова вакцинуватися добровільно.

“Бачу, що є попит на вакцинацію. За нашими оцінками та опитуваннями, 60% українців, дорослого населення, готові зробити щеплення добровільно і безоплатно. Навіщо когось зобов'язувати? А далі будемо бачити”, - зауважив він.

Посадовець додав, що наразі головне завдання органів охорони здоров’я полягає у забезпеченні вакцинації для тих, хто вже хоче це зробити. Перш за все необхідна більша кількість препаратів та подальше розгортання центрів вакцинації.

Після вже можна говорити про переконання щеплюватися всіх, “хто цього потребує першочергово”.

“Я як міністр охорони здоров'я зацікавлений у тому, щоби люди були здорові, а лікарні були пусті, з модернізованим та інноваційним обладнанням, щоб на випадок, коли щось трапляється, можна було надати медичну допомогу. Я докладаю всіх зусиль для того, щоб українці могли й хотіли вакцинуватися”, - стверджує Ляшко.

Вакцинація в Україні

Процес масової імунізації дорослого населення розпочався 24 лютого, а днем раніше держава отримала першу партію відповідного препарату. З того часу українська сторона різними шляхами отримала мільйони чотирьох доз вакцини:

  • Covishield (виготовлений в Індії за офіційною ліцензією препарат AstraZeneca);

  • Coronavac (китайська вакцина, якою масово щеплюють станом на сьогодні);

  • AstraZeneca (виробництва Південної Кореї);

  • Pfizer-BioNTech (найперша зареєстрована у світі американо-німецька вакцина).

В цілому станом на 15 липня в Україні провели 3,7 мільйона щеплень. За попередню добу щеплень було проведено понад 100 тисяч - першу дозу отримали 61 тисяча громадян, а ще 47 тисяч завершили вакцинацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?