ВООЗ зробила прогноз про спалах штаму Дельта в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

ВООЗ зробила прогноз про спалах штаму Дельта в Україні

ВООЗ зробила прогноз про спалах штаму Дельта в Україні
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров’я виступили з прогнозом щодо нової хвилі захворюваності на коронавірус в Україні - її цього разу спричинить безпосередньо штам “Дельта”.

Джерело: УНІАН

За словами голови Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта, початок нового спалаху очікується вже наприкінці лита чи на початку осени цьогоріч. Тривалість нової хвилі повністю залежить від ступеня вакцинованості населення, а також конкретних рішень, які ухвалюватимуть на рівні уряду.

“Точну відповідь дати важко. Але, зважаючи на наявні дані, широке поширення “Дельта”, заходи охорони громадського здоров'я і соціальні заходи, охоплення вакцинацією та інші параметри, прогнозуємо, що випадки інфікування та госпіталізації почнуть рецидивувати в кінці серпня — на початку вересня і триватимуть до зими, в залежності від дій уряду та розширення масштабів вакцинації. Тому саме зараз вдалий час вакцинуватися, поки штам “Дельта” ще широко не поширився в країні”, - наголосив представник організації.

Що відомо про штам Дельта

Станом на кінець липня в Україні зафіксували ще три випадки зараження штамом коронавірусу “Дельта”. Тепер у Львівській області. Всі вони “привезені” — під час інкубаційного періоду двоє з хворих перебували в Великій Британії, один — в Росії.

Цей новий штам у 1,6 раза агресивніший за інші відомі варіанти, він в 2,3 раза частіше призводить до госпіталізації і в 1,5 раза частіше — в реанімацію. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих — вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії.

Ще в середині липня уряд та Офіс президента проводили селекторну нараду з приводу “Дельта”. Володимир Зеленський доручив скоординувати роботу влади для підготовки до потенційного нового спалаху коронавірусу в Україні.

“Уряд планує активно працювати в цьому напрямку наступні тижні для того, щоб скоординувати роботу органів місцевої влади та підготувати медичну систему до потенційного зростання захворюваності”, - наголосив на нараді прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?