В Україні зростає кількість заражень штамом коронавіруса Дельта
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зростає кількість заражень штамом коронавіруса Дельта

В Україні зростає кількість заражень штамом коронавіруса Дельта
Джерело:  online.ua

В Україні зафіксували ще три випадки зараження штамом коронавіруса Дельта. Тепер у Львівській області. Всі вони "привезені" - під час інкубаційного періоду двоє з хворих перебували в Великій Британії, один - в Росії.

Джерело: пресслужба Львівської ОДА

Директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис уточнив, що всього в Київ на дослідження до Центру громадського здоров'я було відправлено шість ПЛР-тестів з Львівської області з підозрою на штам Дельта. Підтвердилися три випадки зараження.

"У Львівській області підтвердили 3 випадки захворювання коронавірусом, викликаного штамом" Дельта "(мутація SARS Spike 478K (Delta, B.1.617.2)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що всі троє пацієнтів з підтвердженим зараженням штамом Дельта проходили лікування в лікарні. В даний час спостерігається позитивна динаміка їх стану після лікування.

Штам Дельта в Україні - чим небезпечний і як уберегтися

Новий штам коронавіруса B.1.617.2 на сьогоднішній день вважається найнебезпечнішим - він високо заразний і потенційно більш смертоносний. Найбільша кількість захворювань цим штамом реєструється у молодих людей 12-20 років.

Delta-штам в 1,6 рази агресивніше інших відомих штамів, він в 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації і в 1,5 рази частіше - в реанімацію. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих - вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії.

Провідна інфекціоністка МОЗ України Ольга Голубовська повідомляє, що у штаму коронавіруса Дельта виявили вже 15 мутацій. Деякі з них, такі як L452R і E484Q, допомагають цьому штаму уникати протидії антитіл організму, які виробилися як після хвороби природним шляхом, так і сформованих після вакцинації.

Експертка пояснює, що нові мутації штаму дельта викликають вибухове наростання вірусного навантаження на організм, через що виникає виражена клінічна симптоматика:

  • підвищення температури,

  • інтоксикація організму,

  • ранні вірусні пневмонії,

  • зниження сатурації на 4-5 день захворювання.

"Здатність вірусу утворювати синцитії може завдати більшої шкоди тканинам і органам організму, особливо легеням, де альвеоли мають товщину всього в одну клітку", - попереджає Голубовська.

Інфекціоністка закликає українців вакцинуватися, уникати людних місць і носити маски, оскільки новий спалах пандемії через штам Дельта вже може виникнути в найближчий місяць.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?