Медики пояснили, коли досягається найвищий рівень захисту від COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики пояснили, коли досягається найвищий рівень захисту від COVID-19

Медики пояснили, коли досягається найвищий рівень захисту від COVID-19
Джерело:  online.ua

Міністерстві охорони здоров'я розповіло, коли досягається найвищий рівень захисту від коронавірусної хвороби після вакцинації. Згідно стверджень медиків, найвищий рівень захисту виникає через 7 до 14 днів після останньої дози вакцини.

Джерело: прес-служба МОЗ

Варто зазначити, що саме повний курс вакцинації є ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з "Альфа", "Бета" і "Гамма" та "Дельта".

Окрім того, Європейське агентство з лікарських засобів та Європейський центр профілактики та контролю захворювань радять усім громадянам продовжувати дотримуватися правил безпеки, носити захисні маски незважаючи на повний курс вакцинації.

Додамо, що вакцинуватися від коронавірусної хвороби можна відразу після перенесеної інфекції, а інформація про те, що треба чекати півроку не відповідає дійсності.

За словами міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, рекомендація щепитися через шість місяців після захворювання діяла на першому етапі вакцинальної кампанії в умовах обмеженого доступу до вакцин.

Міністр додав, що щоб вакцинуватися не потрібно йти у лабораторію та вимірювати кількість антитіл, бо це не необхідність, а лише маркетингова пастка.

Вакцинація в Україні

Вакцинальна кампанія від COVID-19 в Україні почалася 24 лютого 2021 року. Станом на 6 серпня вже зроблено більше 6,2 млн щеплень.

В Україні щеплення роблять наступними вакцинами:

  • AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові;

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech;

  • Moderna.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?