Кулеба уточнив, чи закриватимуть кордони через штам коронавірусу Дельта
Категорія
Україна
Дата публікації

Кулеба уточнив, чи закриватимуть кордони через штам коронавірусу Дельта

Кулеба уточнив, чи закриватимуть кордони через штам коронавірусу Дельта
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував ідею щодо повного закриття державних кордонів України на карантин на тлі поширення коронавірусу штаму “Дельта”.

Джерело: Сніданок з 1+1

За словами дипломата, наразі станом на середину серпня не йдеться про блокування перетину державних кордонів.

“Ми вже посилили правила в'їзду в Україну. Якщо потрібно буде, будемо запроваджувати жорсткі заходи, але повне закриття кордону наразі є не на порядку денному”, - наголосив Кулеба.

Карантин через штам Дельта

На рівні українського уряду нещодавно пролонгували загальний режим карантину в державі. Карантин в Україні, який був чинним до 31 серпня, продовжили через збільшення госпіталізацій хворих на коронавірус.

В цілому Кабмін оцінює ситуацію з пандемією на цю мить контрольованою.

“Уряд продовжує адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року. Поточна епідемічна ситуація контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції збільшення госпіталізацій з коронавірусом”, - уточнив тоді на засіданні прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Новий локдаун в Україні

Одночасно з поширенням нового штаму коронавірусу у світі в Україні влітку обговорювали ймовірність нового локдауну. Раніше країна пережила один надзвичайно жорсткий режим, коли було повністю заблоковано громадський транспорт, а також регіональні посилення карантину до жорсткого рівня.

За словами міністра Віктора Ляшка, для недопущення нового локдауну необхідна вакцинація якомога більшої кількості людей.

“Чекати локдауну чи не чекати? Я пропоную не чекати. Я пропоную піти в пункт вакцинації і зробити щеплення, щоб в Україні не було локдауну”, — наголосив посадовець.

Він додав, шкільні заклади у новий навчальний рік не передбачено закривати через поширення коронавірусу — навіть у разі встановлення режиму “червоної зони”. Водночас йдеться про необхідність вакцинації до 80% персоналу цих установ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?