У Києві тимчасово призупинять вакцинацію від коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві тимчасово призупинять вакцинацію від коронавіруса

У Києві тимчасово призупинять вакцинацію від коронавіруса
Джерело:  online.ua

У Києві на два дні призупинять вакцинацію населення від коронавіруса. Центри вакцинації не працюватимуть 23 і 24 серпня у зв'язку зі святкуванням Дня Незалежності.

Джерело: пресслужба КМДА

У столичній мерії оголосили святковий графік роботи центрів вакцинації і пунктів щеплення в медустановах Києва. Відзначається, що всі, хто бажає зробити першу дозу вакцини зможуть отримати щеплення 21-22 серпня (субота і неділя), або з 25 серпня. Тим, кому потрібно отримати другу дозу вакцини в святкові дні, запропонували ревакцинуватися раніше чи пізніше на кілька днів.

"Увага! У зв'язку зі святкуванням 30-ї річниці Незалежності України 23 та 24 серпня не працюватимуть Центр масової вакцинації (в МВЦ) і прищепні пункти в медичних установах столиці", - йдеться в повідомленні КМДА.

Вакцинація від коронавіруса в Україні

Вакцинальна кампанія від COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021. Станом на 15 серпня вже зроблено майже 7,5 млн щеплень.

В Україні щеплення роблять такими вакцинами:

  • AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові;

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech;

  • Moderna.

До кінця року влада планує вакцинувати понад 50% населення. У МОЗ також запевняють, що всі вакцини, які використовуються в Україні, високо ефективні від штаму коронавіруса "Дельта", який стрімко поширюється по країні і більш небезпечний, ніж штам "Альфа".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?