У МОЗ анонсували привілеї вакцинованим від коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ анонсували привілеї вакцинованим від коронавірусу в Україні

У МОЗ анонсували привілеї вакцинованим від коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підтвердив, що в Україні вводитимуть так звані “привілеї” для осіб, які повністю пройшли вакцинацію проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: брифінг міністра

За словами посадовця, в українському уряді передбачають для цього скористатися найбільш ефективними рисами досвіду держав Євросоюзу та Сполучених Штатів, де подібні рішення вже чинні у кількох галузях.

“МОЗ говорить не про пом'якшення, але будуть запроваджуватися карантинні обмеження, але для певних сфер економіки буде дозволено працювати навіть в "червоному" рівні епідеміологічної небезпеки. Наприклад, кінотеатри, вони зможуть працювати, якщо колектив буде вакцинований і люди, які будуть приходити до нього, будуть показувати COVID-сертифікат”, - наголосив Ляшко.

Він уточнив, наразі в МОЗ бачать достатньо галузей, в яких вже можна впроваджувати відповідні ініціативи.

“Таких сфер багато. Ми це бачимо у Франції, Німеччині.. розглядаються різні варіанти. Ми можемо брати досвід країн ЄС і США … подивитись, що спрацьовує, а що ні та обрати оптимальний варіант”, - додав міністр.

Вакцинація в Україні

У Міністерстві охорони здоров’я уточнили, найвищий рівень захисту виникає через 7 до 14 днів після останньої дози вакцини. Саме повний курс вакцинації є ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з "Альфа", "Бета" і "Гамма" та "Дельта". Навіть якщо препарат не надає 100% гарантії проти інфікування, він гарантує відсутність ускладнень у перебігу хвороби, що своєю чергою не призведе до госпіталізації.

Вакцинальна кампанія від COVID-19 в Україні почалася 24 лютого 2021 року. Станом на 6 серпня вже зроблено більше 6,2 млн щеплень.

В Україні щеплення роблять наступними вакцинами:

  • AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові;

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech;

  • Moderna.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?