В МОЗ озвучили прогноз щодо тривалості пандемії COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

В МОЗ озвучили прогноз щодо тривалості пандемії COVID-19

В МОЗ озвучили прогноз щодо тривалості пандемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Заступник очільника МОЗ, головний санітарний лікар Ігор Кузін озвучив прогноз, що пандемія коронавірусу може тривати ще від двох до п'яти років. 

Джерело: "BBC News Україна"

В МОЗ відповіли, скільки ще буде тривати пандемія COVID-19

"У цьому році це точно не закінчиться. Вірус швидко мутує і кожного місяця ми можемо стикатися з новими штамами. Але і наука не стоїть на місці, з'являються нові вакцини. Це буде тривати принаймні ще кілька років. Від двох до п'яти. Поки не з'явиться якась загальна світова стратегія профілактики у вигляді або універсального щеплення, або лікування", - наголосив Ігор Кузін.

Не можна не згадати про те, що початку пандемії коронавірусу експерти прогнозували, що вона триватиме щонайменше 2 роки, доки не вдасться створити потужну вакцину. Однак попри низку вакцин і процес вакцинації у світі коронавірус стрімко поширюється далі, мутуючи.

Кузін розказав про можливі обмеження для невакцинованих

За словами головного санлікаря, влада може запровадити певні обмеження для українців, які не хочуть робити щеплення проти коронавірусу, але це станеться тоді, коли будуть вакциновані не менше 50% українців.

"Ми будемо йти за сценарієм європейських країн, коли для невакцинованих створюють максимальні перепони у доступі до публічних місць, де може поширюватися інфекція. Одним зі шляхів, як балансувати між забороною і дозволами, є варіант, коли невакциновані можуть регулярно здавати ПЛР-тести. Результат приносити роботодавцю. Тобто принцип вакцинуйся або тестуйся", - підкреслив Ігор Кузін.

На переконання представника МОЗ, в нашій країні "не будуть застосувати якісь каральні заходи" щодо невакцинованих, оскільки вакцинація є добровільною. Однак, за його словами, саме щепленим людям "однозначно буде простіше користуватися послугами, відвідувати публічні заходи".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?