ВООЗ прямо закликала зупинити щеплення третьою дозою проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ прямо закликала зупинити щеплення третьою дозою проти коронавірусу

ВООЗ прямо закликала зупинити щеплення третьою дозою проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

На рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я виступили із критичною заявою про так звану ревакцинацію, оскільки вважають цей процес деструктивним для глобального подолання пандемії коронавірусу.

Джерело: The Guardian

За словами генерального директора структури Тедроса Аданома Гебреєсуса, так звані бустерні щеплення необхідно відкласти - вони мають непідтверджену ефективність, а також заважають проводити кампанію з імунізації у бізних країнах, де вакцину отримали близько 1% чи 2% населення.

З відповідною критикою очільник ВООЗ виступив під час офіційного візиту до Будапешта. Він нагадав, у разі відсутності заходів з підвищення вакцинації на глобальному рівні світом продовжать ширитися небезпечні варіанти коронавірусу.

Партії препаратів, які передбачаються для ревакцинації, мають бути передані країнам, де люди ще навіть не отримали необхідні перші дози.

“Крім того, ведуться суперечки про те, чи ефективні бустерні уколи”, - стверджує Гебреєсус.

Він додав, люди з ослабленою імунною системою мать перш за все пройти ревакцинацію, однак такі особи - невеликий процент всього населення різних країн.

Відзначається, Що ще попереднього тижня у ВООЗ виступили із заявою про відсутність чітких даних про те, наскільки людям необхідні так звані бустерні дози вакцини, спрямовані на посилення захисту, що падає з часом. Це вказує своєю чергою на пріоритет глобальної вакцинації перед бустерами у розвинених країнах, які дозволили собі надзвичайні темпи вакцинації.

Бустерні щеплення у світі

У Сполучених Штатах анонсували введення правила третього уколу для підсилення ефекту від вакцинації проти коронавірусу COVID-19, але отримають його окремі категорії населення. Згідно з уточненням головного медичного радника Білого дому Ентоні Фаучі, додаткові уколи як “підсилювачі” надаватимуть особам зі слабкою імунною системою.

Нещодавно стало відомо, що якість імунного захисту навіть найбільш популярних вакцин стрімко падає з часом. Дослідження Оксфордського університету показало, що через 90 днів після другого введення вакцини Pfizer або AstraZeneca їхня ефективність проти коронавірусу знизилася до 75% та 61% відповідно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?