У Кабміні розкрили три сценарії нової хвилі коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні розкрили три сценарії нової хвилі коронавірусу

У Кабміні розкрили три сценарії нової хвилі коронавірусу
Джерело:  online.ua

На рівні Кабінету міністрів очікують поширення коронавірусу штаму “Дельта” в Україні вже восени за трьома сценаріями, найгірший з яких вказує на спалах вже незабаром.

Джерело: 24 канал

За словами міністра Кабміну Олега Немчінова, найбільш негативний прогноз очікує початок хвилі вже на початку осени у вересні. Уникнути нових спалахів, спровокованих “Дельтою”, в Україні неможливо.
Посадовець уточнив, що три сценарії стандартні в цілому - оптимістичний, песимістичний та дещо збалансований.

“Найбільш песимістична говорить про початок нової хвилі в третій декаді вересня. Втім, це за умови, якщо ми будемо ігнорувати вакцинацію і не будемо дотримуватися маскового режиму”, - уточнив Немчінов.

Він звернув увагу на стрімке збільшення кількості вакцинованих осіб в Україні. У разі ще більшого прогресу в цьому напрямку, дотримання маскового режиму й безпечної дистанції між людьми можна буде говорити про оптимістичний сценарій. Утім, це не говорить про можливість повного ігнорування пандемії.

“Ми цього не зможемо уникнути, як не уникли більшість європейських і північноамериканських країн, азійських країн, де також на досить високому рівні вакцинували населення”, - додав міністр.

Від резюмував, захворювання “омолоджується” - навіть в Україні вже почали вакцинувати підлітків. Саме штам “Дельта” становить нову небезпеку для молоді, оскільки фактично ігнорує вік.

Штам коронавірусу Дельта

Новий штам коронавіруса B.1.617.2 на сьогоднішній день вважається найнебезпечнішим — він високо заразний і потенційно більш смертоносний. Найбільша кількість захворювань цим штамом реєструється у молодих людей 12-20 років.

Delta-штам в 1,6 рази агресивніше інших відомих штамів, він в 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації і в 1,5 рази частіше — в реанімацію. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих — вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії.

Інфекціоністи повідомляють, що у штама коронавіруса Дельта виявили вже 15 мутацій. Деякі з них, такі як L452R і E484Q, допомагають цьому штаму уникати протидії антитіл організму, які виробилися як після хвороби природним шляхом, так і сформованих після вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?