В Україні посилюється захворюваність на штам коронавіруса Дельта
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні посилюється захворюваність на штам коронавіруса Дельта

В Україні посилюється захворюваність на штам коронавіруса Дельта
Джерело:  online.ua

В Україні зафіксували ще 7 випадків зараження штамом коронавіруса Дельта у Львівській області. П'ятеро з них "привезені". Двоє хворих приїхали з Великої Британії, двоє - з Росії, ще один - з США.

Джерело: Facebook головного санітарного лікаря Львівської області Наталії Іванченко-Тимко

Чиновниця уточнила, що двоє з захворівших штамом коронавіруса Дельта не виїжджали за кордон. Це означає, що вони заразилися в межах області.

Санлікарка Львівської області не виключає, що число хворих штамом Дельта може бути значно вище, оскільки люди можуть переносити його і в безсимптомній формі.

"Зрозуміло, що випадків значно більше і ці люди знаходяться серед нас", - попередила львівська чиновниця.

Штам Дельта в Україні - чим небезпечний і як уберегтися

Новий штам коронавируса B.1.617.2 на сьогоднішній день вважається найнебезпечнішим - він високо заразний, як вітрянка, і потенційно більш смертоносний. Найбільша кількість захворювань цим штамом реєструється у молодих людей 12-20 років.

Delta-штам в 1,6 рази агресивніше інших відомих штамів, він в 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації і в 1,5 рази частіше - в реанімацію. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих - вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії.

Інфекціоністи повідомляють, що у штаму коронавіруса Дельта виявили вже 15 мутацій. Деякі з них, такі як L452R і E484Q, допомагають цього штаму уникати протидії антитіл організму, які виробилися як після хвороби природним шляхом, так і сформованих після вакцинації.

Нові мутації штаму Дельта викликають вибухове наростання вірусного навантаження на організм, через що виникає виражена клінічна симптоматика:

  • підвищення температури,

  • інтоксикація організму,

  • ранні вірусні пневмонії,

  • зниження сатурації на 4-5 день захворювання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?