Чи оголосять новий локдаун в Україні з 4 вересня — відповідь МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи оголосять новий локдаун в Україні з 4 вересня — відповідь МОЗ

Чи оголосять новий локдаун в Україні з 4 вересня — відповідь МОЗ
Джерело:  online.ua

Керівництво МОЗ звертає увагу на те, що протягом останніх днів кількість хворих на коронавірус в Україні почала швидко зростати. Особливо владу тривожать нові штами COVID-19, які є більш небезпечними для людей. У відомстві уже пояснили, чи стане це підставою для запровадження локдауну.

Джерело: "Радіо Свобода"

У МОЗ пояснили, чи буде новий локдаун з 4 вересня в Україні

За словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, поки МОЗ має намір дотримуватися адаптивного карантину. Він також додав, що команда Володимира Зеленського відтягнути введення локдауну на максимально віддалений термін. На переконання санлікаря, набагато кращою альтернативою є адаптивний карантин.

"Це складний механізм, але він полягає в тому, що на рівні кожної області ми можемо відслідковувати надчутливі показники, відповідно до них впроваджувати протиепідеміологічні заходи", - наголосив Ігор Кузін.

Не можна не звернути увагу на те, що наприкінці осені та на початку зими більшість країн світу дійсно посилюють карантинні обмеження. Однак санлікарь уже спростував повідомлення медіа про нібито запровадження чергового локдауну з 4 вересня.

Ігор Кузін не приховує, що в Україні дійсно є регіони, в яких фіксується стрімке погіршення епідеміологічної ситуації. Однак, за словами чиновника, поки відсутні підстави говорити про погіршення ситуації з коронавірусом у всій країні.

"Казати про те, що з 4-го або з 5-го вересня буде погіршення епідеміологічної ситуації або буде запроваджений локдаун, такої інформації зараз немає", - підкреслив представник МОЗ.

Що важливо розуміти, нещодавно очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко звернув увагу на те, що наразі в нашій країні поступово зростає захворюваність на COVID-19. Як стверджує останній, новий спалах можна очікувати в будь-який момент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?