МОЗ назвало ймовірний пік захворюваності на COVID-19 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало ймовірний пік захворюваності на COVID-19 в Україні

МОЗ назвало ймовірний пік захворюваності на COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар Ігор Кузін звертає увагу на те, що в Україні кількість хворих на коронавірус поступово збільшується. Враховуючи цей фактор, в МОЗ попереджають, що пік захворюваності може бути вже восени.

Джерело: "24 канал"

МОЗ відповіло, коли буде пік захворюваності на COVID-19 в Україні

Як стверджує Ігор Кузін, стрімке збільшення кількості хворих орієнтовно може припасти на кінець жовтня.

Він також наголосив, що суттєве зростання захворюваності може призвести до переходу нашої країни в іншу зону карантину.

За словами головного санлікаря, це залежатиме від того, наскільки відповідально українці будуть ставитися до власної безпеки та чи дотримуватимуться вони необхідних протиепідемічних норм.

"Орієнтовно це кінець жовтня. Це прогностично, коли має бути суттєве зростання", – наголосив Ігор Кузін

Представник МОЗ також звернув увагу на те, наразі втримування ситуації в Україні між оптимістичним та базовим сценарієм розвитку захворюваності вдається реалізовувати шляхом нарощування темпів вакцинації, аналітичній роботі, а також вдосконаленню системи виявлення та ізоляції контактних осіб.

Раніше також стало відомо, що МОЗ розглядає 3 можливих сценарії розвитку захворюваності в Україні. За словами медиків, йдеться про оптимістичний (вихід на рівень плато в осінній період), базовий (помірне зростання кількості хворих) і песимістичний (різкий спалах COVID-19).

Окрім того, наголошується, що команда Віктора Ляшка вимагає посилити протиепідемічний контроль у всіх областях країни.

В МОЗ звертають увагу на те, що на нашу країну насувається нова хвиля коронавірусу, спровокована штамом Дельта. За найгіршим сценарієм, це станеться вже на початку осені.

Що важливо розуміти, лише протягом 19 серпня в Україні виявили 1 600 хворих на коронавірус. До лікарні госпіталізували 597 пацієнтів з вираженими симптомами COVID-19.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?