В Індії вакциновані медики втретє захворіли коронавірусом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Індії вакциновані медики втретє захворіли коронавірусом

В Індії вакциновані медики втретє захворіли коронавірусом
Джерело:  online.ua

Індійські журналісти дізналися про випадки триразового інфікування серед медиків. За їхніми словами, у двох лікарок тричі підтвердили коронавірус - варто звернути увагу на те, що вони були повністю щеплені проти коронавірусної інфекції.

Джерело: The Times of India

Індійські лікарі втретє захворіли коронавірусом після вакцинації

"Перша жінка, 61-річна лікарка з Делі, вперше захворіла на коронавірус в серпні 2020 року, перебіг хвороби був безсимптомним. Вже у квітні 2021 в неї трапилася реінфекція, це сталося невдовзі після отримання двох доз вакцини, цього разу у неї була підвищена температура, м'язові болі та гострий біль в животі. Третій раз позитивний ПЛР-тест жінка отримала менше ніж через місяць, і їй потрібна була госпіталізація з кашлем і важкою задишкою. Секвенування геному вірусу показало, що другий раз жінка була інфікована варіантом альфа (Британським), а третій раз – варіантом дельта (Індійським)", - йдеться в повідомленні.

За словами журналістів, другий випадок виявили в Мумбаї у 26-річної дівчини, яка працює лікарем у госпіталі для лікування пацієнтів з коронавірусом. Відомо, що вперше вона заразилася в червні минулого року. Вдруге це сталося в травні 2021 року, незабаром після отримання двох доз вакцини. Втретє коронавірус підтвердили у неї в липні.

Варто зазначити, що воостаннє дівчина переносила інфекцію значно важче, їй потрібна була госпіталізація. Окрім того, захворіли також її родичі.

Що важливо розуміти, цей випадок наразі можна вважати достовірно підтвердженим. Зразки вірусів зібрані для секвенування геному.

"Раніше науковці оцінювали ризик повторного зараження у невакцинованих людей, виявилося, що захворіти вдруге можна досить швидко навіть після важкої форми коронавірусу. В особливій групі ризику опинилися курці та люди з захворюваннями легенів", - кажуть журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?