Україна отримає мільйони доз різних вакцин від коронавірусу — Шмигаль
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає мільйони доз різних вакцин від коронавірусу — Шмигаль

Україна отримає мільйони доз різних вакцин від коронавірусу — Шмигаль
Джерело:  online.ua

Завдяки міжнародній співпраці на різних рівнях Україна розраховує на отримання до кінця 2021 року мільйонів доз різноманітних антикоронавірусних вакцин, стверджує голова уряду Денис Шмигаль.

Джерело: засідання уряду

За словами прем’єр-міністра, йдеться наразі про 47 мільйонів доз препаратів в цілому. Серед них будуть одразу 20 мільйонів доз вакцини Pfizer.

“Останні домовленості дозволяють говорити, що до кінця року Україна отримає більше 47 мільйонів доз вакцин від різних виробників. Зокрема, за кошти держбюджету до кінця року буде привезено 20 млн доз вакцин від компанії Pfizer. Цієї кількості вакцин буде достатньо, щоб виконати завдання щодо повної вакцинації більшості дорослого населення уже в 2021 році. Це першочергове завдання МОЗ”, - наголосив Шмигаль.

Також він відзначив, що Україна готуються до нового потужного спалаху коронавірусу, який буде пов’язаний зі штамом “Дельта”.

Вакцинація в Україні

Всередині липня на рівні Кабінету міністрів підтвердили, що українська сторона очікує надходження в цілому 13 мільйонів доз різних антикоронавірусних вакцин вже до кінця літа 2021 року.

“Сумарно до кінця літа Україна має домовленості на поставку 13 млн доз вакцин. Тобто ми маємо необхідну кількість для всіх охочих”, — наголосив Шмигаль.

Процес масової імунізації в Україні триває із використанням в цілому кількох препаратів: Covishield, AstraZeneca, Pfizer, Moderna та CoronaVac.

Вже 21 липня по всій Україні почався новий етап вакцинації проти коронавірусу - цього разу п’ятий. Перш за все він передбачає відсутність необхідності попереднього запису в додатку державних послуг “Дія”, а також можливість отримати щеплення усім громадянам від 18 років.

Упродовж всього періоду, який був доступний запис через аплікацію на вакцинацію, у чергу записалися майже 700 тисяч громадян. Щеплення отримали майже половина з них, стверджують в адміністрації додатку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?