Експерти розкрили кількість серйозних побічних явищ від вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти розкрили кількість серйозних побічних явищ від вакцинації в Україні

Експерти розкрили кількість серйозних побічних явищ від вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

Ризики виявлення серйозних побічних ефектів після антикоронавірусної вакцинації в Україні становлять надзвичайно малу частку від обсягу щеплень - менше 1% за даними Державного експертного центра.

Джерело: Facebook

За офіційними даними, статистика наведена за підсумками майже 5 мільйонів щеплень.

“Станом на 26.07.2021 в Україні введено майже 4,7 мільйона доз вакцин. А саме: 499720 Covishield, 1484196 CoronaVac,1715780 Comirnaty та 964083 AstraZeneca. Відповідно до оновлених даних, ризик серйозних побічних явищ після вакцинації всіма зареєстрованими в Україні вакцинами залишається рідкісним - менше 1%”, - говориться в оголошенні.

У центрі звернули увагу на несприятливі явища після щеплення препаратом AstraZeneca виявлено у жінок та чоловіків у віці між 61 та 72 роками. Близько 85,6% серед них були передбачуваними, а з цих серйозними виявлено 4,8%.

Щодо Covishield, то несприятливі ефекти найчастіше торкалися у жінок, вік яких коливається між 31 та 45 роками, а також у чоловіків віком від 46 до 60 років. Передбачуваними негативними ефектами були у цих випадках до 94,9%, а серйозними оцінені серед саме цих лише 2,7%.

Несприятливі ефекти після імунізації препаратом CoronaVac виявлено найбільше серед жінок віком від 46 до 60 років, а також чоловіків віком від 61 до 70 років. Передбачуваними серед них були 73%, а серйозними серед цих виявилися вже 8,2%.

Статистика щодо вакцинації Comirnaty (Pfizer/BioNTech) вказує на несприятливі ефекти в жінок та чоловіків одного віку - від 46 до 60 років. Непередбачуваними виявилися 78,9% з них. Серед цієї частки оцінено як серйозні 21%.

Вакцинація в Україні

Процес масової імунізації дорослого населення розпочався 24 лютого, а днем раніше держава отримала першу партію відповідного препарату. З того часу українська сторона різними шляхами отримала мільйони доз вакцини:

  • Covishield (виготовлений в Індії за офіційною ліцензією препарат AstraZeneca);

  • Coronavac (китайська вакцина, якою масово щеплюють станом на сьогодні);

  • AstraZeneca (виробництва Південної Кореї);

  • Pfizer-BioNTech (найперша зареєстрована у світі американо-німецька вакцина);

  • Moderna (також американський препарат).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?