В ЄС заявили про важливе досягнення у боротьбі проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС заявили про важливе досягнення у боротьбі проти коронавірусу

В ЄС заявили про важливе досягнення у боротьбі проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу заявила про досягнення власної мети з вакцинації населення проти коронавірусу - серед усіх держав-учасниць загальний показник імунізованих вже майже досяг 70%.

Джерело: Reuters

За словами єврокомісарки з питань охорони здоров’я Стелли Кіріакідес, саме у вакцинації 70% дорослих європейців до кінця літа полягав план Брюсселя. Станом на кінець липня вже 57% дорослих отримали два щеплення, необхідні для повної вакцинації.

Прогноз вказує на те, що європейська влада досягне встановленої мети з масової імунізації.
Водночас відомо, що в цілому кампанія з імунізації в Євросоюзі розпочалася дещо повільно - співдружності був потрібний час для набирання обертів. Для порівняння - у Великій Британії та Сполучених Штатах не існувало затримок у постачанні препаратів, зокреме вакцини від AstraZeneca.

Лише після різкого підвищення кількості поставок вакцин, на що особливо вплинули поставки Pfizer/BionTech, Євросоюз став одним зі світових лідерів з процесу імунізації. Саме таким лідером оголосила співдружність президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

“Дельта-варіант дуже небезпечний. Тому я закликаю всіх, у кого є можливість, пройти вакцинацію. Для їх власного здоров'я і захисту інших”, - закликала посадовиця.

Своєю чергою лідерами з вакцинації безпосередньо всередині ЄС стали держави Західної та Північної Європи.

Коронавірус в Україні

Вже восени експерти з України та міжнародних організацій прогнозують новий спалах коронавірусу штаму “Дельта” у державі, однак Держспоживслужба Києва водночас пояснила можливість уникнути чергового локдауну.

За словами голови відомства Олега Рубана, для запобігання новому локдауну необхідна повномасштабна вакцинація. Для цього необхідно досягнути показник у мільйон імунізованих мешканців столиці вже до початку нового спалаху.

Також на рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я виступили з прогнозом щодо нової хвилі захворюваності на коронавірус в Україні. Початок нового спалаху очікується вже наприкінці лита чи на початку осени цьогоріч. Тривалість нової хвилі повністю залежить від ступеня вакцинованості населення, а також конкретних рішень, які ухвалюватимуть на рівні уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?