Вчені назвали ліки, які на 99% ефективні проти нових штамів COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали ліки, які на 99% ефективні проти нових штамів COVID-19

Вчені назвали ліки, які на 99% ефективні проти нових штамів COVID-19
Джерело:  online.ua

Науковці неочікувано для всіх заявили, що препарат Масітиніб здатний на 99% пригнічувати реплікацію трьох штамів коронавірусу – альфа, бета і гамма. Варто звернути увагу на те, що наразі ліки застосовують у ветеринарії для лікування раку у собак. Однак, як стверджують дослідники, цей препарат безпечний і для людей, проте поки не схвалений для клінічного використання.

Джерело: The University of Chicago

Що потрібно знати про Масітиніб та його дослідження

Згідно з останніми даними, дослідники активно співпрацюють з розробником препарату – компанією AB Science, щоб прискорити процес узгодження його застосування проти коронавірусу. Не можна не згадати про те, що ефективність проти штамів COVID-19 підтвердила команда із Чиказького університету.

За словами дослідників, цей препарат уже пройшов вивчення в клінічних випробуваннях за участі людей проти прогресування хвороби Альцгеймера, астми і розсіяного склерозу. Окрім того, ліки продемонстрували безпечність для застосування серед людей.

"Доклінічні експерименти на культурах клітин людей показали, що масітиніб пригнічує реплікацію альфа, бета і гамма штамів SARS-CoV-2 на 99%, а також ефективний проти гепатиту А, поліомієліту та риновірусів, що викликають застуду. Ефективність проти штамів SARS-CoV-2 вчені пояснили тим, що препарат націлений на придушення реплікації вірусу. Крім того, він зв'язується з протеазой (ферменти, які розчіплюють білки), а не з поверхнею вірусу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, дослідники планують детально вивчити препарат в клінічних випробуваннях і в разі успіху почати використовувати його для терапії COVID-19.

За словами науковців, Масітиніб має всі шанси стати ефективним противірусним засобом, а враховуючи той факт, що це не перший і не останній спалах коронавірусу, нові варіанти лікування крім вакцин дуже потрібні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?