Вчені виявили новий штам коронавірусу C.1.2
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені виявили новий штам коронавірусу C.1.2

Вчені виявили новий штам коронавірусу C.1.2
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що у ПАР виявили новий варіант коронавірусу з множинними мутаціями.

Джерело:  Reuters

У ПАР виявили новий варіант коронавірусу - що про нього відомо

За словами журналістів, в дослідженнях вчених, які ще не пройшли експертну оцінку, новий варіант, відомий як C.1.2, вперше виявили в травні. Наразі цей штам стрімко поширюється в більшості провінцій Південної Африки і семи інших країнах Африки, Європи, Азії і Океанії.

Поки науковцям не вдалося з'ясувати, чи є цей новий варіант більш заразним або здатним подолати імунітет, який людина має після вакцинації або перехворівши на COVID-19. Як стверджують журналісти, досі тривають лабораторні дослідження, щоб встановити, наскільки добре варіант нейтралізується антитілами.

"Річард Лесселлс, фахівець з інфекційних захворювань і один з авторів дослідження щодо C.1.2, сказав, що його поява свідчить, що "ця пандемія ще далека від завершення, і цей вірус все ще вивчає способи, як потенційно краще заразити нас". За словами Лесселлса, C.1.2 може мати більше властивостей ухилення від імунітету, ніж Delta, з огляду на його структуру мутацій, і що результати дослідження були передані в ВООЗ", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, ПАР була першою країною, що виявила бета-варіант – один з чотирьох варіантів, які "викликають занепокоєння", за словами представників Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Не можна також не згадати про те, що Японія нещодавно офіційно підтвердила перший випадок нового типу штаму Дельта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?