Розвідка США опублікувала нові дані про походження коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США опублікувала нові дані про походження коронавірусу

Розвідка США опублікувала нові дані про походження коронавірусу
Джерело:  online.ua

Американська розвідка офіційно повідомила, що коронавірус, цілком ймовірно, не був розроблений як біологічна зброя. В США припускають, що мав місце лабораторний інцидент або зараження від тварини.

Джерело:  звіт  Офісу директора Національної розвідки США (ODNI)

Розвідка США назвала 2 версії походження коронавірусу

"Усі агентства висувають дві гіпотези: природне походження від зараженої тварини та лабораторний інцидент", - йдеться в повідомленні.

Розвідники звертають увагу на те, що наразі у них немає єдиної версії походження вірусу.

Однак більшість агентств розвідки все-ти дійшли висновку, що коронавірус не був генетично модифікований, відтак, "не розроблений як біологічна зброя".

"Якщо ми отримаємо інформацію про найперші випадки зараження, це може змінити нашу оцінку гіпотез", – сказано в документі.

Джо Байден уже відреагував на звіт про походження коронавірусу

Очільник Білого дому Джо Байден після того, як ознайомився зі звітом розвідки США про походження коронавірусу, публічно пообіцяв, що його країна та міжнародні партнери не зупиняться і врешті-решт точно з'ясують витоки COVID-19.

"Я вдячний за ретельну, обережну та об’єктивну роботу наших фахівців із розвідки… Наші зусилля з розуміння витоків цієї пандемії не припиняться. Ми зробимо все можливе, щоб відстежити походження спалаху, який спричинив стільки болю та смертей в усьому світі, щоб ми могли вжити всіх необхідних запобіжних заходів, аби це не повторилося", - наголосив американський лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?