Бойовики ухвалили нове безсоромне рішення щодо Донбасу - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики ухвалили нове безсоромне рішення щодо Донбасу - перші подробиці

Бойовики ухвалили нове безсоромне рішення щодо Донбасу - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Бойовики на Донбасі продовжують вдаватися до нових нахабних провокацій. Так, стало відомо, що окупанти неочікувано для всіх вирішили перейменувати Донецьк на Сталіно - рішення підтримав ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін. Неважко здогадатися, що він брав приклад зі своїх "колег з "ЛНР", які нещодавно змінили назву Луганська на Ворошиловград. Відповідний "указ" Пушиліна від 23 квітня у твіттері опублікував блогер під ніком Necro Mancer, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що окупанти перейменували Донецьк у Сталіно, оскільки планують використовувати назву Сталіно як альтернативну і на час різних пам'ятних заходів. В "указі" мовиться, що бойовики вирішили "популяризувати історичне найменування місто Сталіно" на території окупованої Донецької у такі дати:

  • 9 травня – День Перемоги – день, коли за московським часом капітулювала Німеччина;

  • 22 червня – День пам'яті та скорботи;

  • 8 вересня – День визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників.

Тобто майже так, як у так званій ЛНР. Окрім останньої дати – в ОРЛО відзначають День визволення Луганська (14 лютого).

Варто нагадати, що першою назвою міста була Олександрівка - історики стверджують, що його заснували в 1779 рік, коли українські козаки почали будувати населений пункт, який тепер є передмістям Донецька. Наступною була назва Юзівка – на честь англійця Джона Джеймса Юза. Він у 1869 році розпочав будівництво металургійного заводу. В 1924 році Юзівку перейменували на Сталіно. Як відомо, сучасну назву Донецьк отримав від назви регіону – Донецького басейну, названого так завдяки його розміщенню вздовж річки Донець.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичні експерти прогнозують, що  Путін піде з Донбасу через рік, коли криза, пов’язана з пандемією коронавіруса і падінням цін на нафту, стане дійсно глобальною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?