Бойовики в ОРДЛО почали новий терор через російські паспорти - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики в ОРДЛО почали новий терор через російські паспорти - що відомо

Бойовики в ОРДЛО почали новий терор через російські паспорти - що відомо
Джерело:  online.ua

Українська розвідка встановила, що окупаційна влада на території так званих "ДНР" та "ЛНР" посилила тиск на громадян, які не отримали "російське громадянство". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство оборони.

"Зокрема, керівники окремих підприємств не виплачують заробітну плату або зменшують її розмір працівникам, які не мають т. зв. "республіканських паспортів", - пояснили у відомстві.

За офіційними даними, командування в ОРДЛО в першу чергу надає протизаконне громадянство Росії тим особам, які вже мають ці "республіканські паспорти".

"Крім того встановлено, що військовослужбовцям російсько-окупаційних військ з числа місцевого населення надають право на оформлення російського громадянства у позачерговому порядку та зі знижкою на сплату платежів", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, навесні 2019 року президент РФ Володимир Путін затвердив указ, який спрощує процедуру отримання громадянства для жителів ОРДЛО. Після цього почалася активна "паспортизація" місцевого населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, наразі в російському уряді обговорюють можливість спрощення такої процедури для всіх українців, а також для громадян Білорусі. Передбачається, що ці дві категорії визнають носіями російської мови, тож їм не потрібно буде проходити відповідне оцінювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?