Бойовики Вагнера в Білорусі - у Путіна зважилися на гучне зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Бойовики Вагнера в Білорусі - у Путіна зважилися на гучне зізнання

Бойовики Вагнера в Білорусі - у Путіна зважилися на гучне зізнання
Джерело:  online.ua

У російському уряді виступили із зухвалою заявою про затримання групи найманців під Мінськом. Москва стверджує, що Білорусь не була метою росіян. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву посла РФ у цій країні Дмитра Мезенцева.

За словами дипломата, вони пересувалися білоруською територією транзитом і намагалися потрапити в іншу країну.

"Росіяни, які прибули в санаторій "Бєлорусочка" під Мінськом, були вимушені це зробити у зв'язку з тим, що запізнилися на рейс з Національного аеропорту столиці республіки, прямуючи транзитом у третю країну", - наголосив Мезенцев.

Також посол вважає безґрунтовними спроби звинуватити цих російських громадян у внутрішні справи Білорусі. З приводу затримання російська сторона спрямувала дипломатичну ноту в Міністерство закордонних справ республіки, аби добитися зустрічі затриманих з консульством.

Нагадаємо, затримання росіян сталося вночі 29 липня. Пізніше з'ясувалося, що частина групи могла брати участь у боях на Донбасі та в Сирії, дані про цих осіб навіть знайшли в базі "Миротворця".

Через відповідні підозри днем 30 липня в МЗС Білорусі викликали одночасно російського та українського послів. Київ закликали поділитися даними щодо підозрюваних. Також було узгоджено посилити режим, аби не допустити дестабілізації в обох державах.

У Кремлі передбачувано спростували будь-який зв'язок затриманих з угрупуваннями найманців, близьких до Кремля.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруському опозиціонеру Сергію Тихановському інкримінують зв’язок з російськими найманцями, яких затримали напередодні під Мінськом. Проти опонента президента Олександра Лукашенка вже відкриті кілька кримінальних справ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?