У Лукашенка приголомшили заявами про путінських найманців під Мінськом - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лукашенка приголомшили заявами про путінських найманців під Мінськом - у чому річ

У Лукашенка приголомшили заявами про путінських найманців під Мінськом - у чому річ
Джерело:  online.ua

Білоруському опозиціонеру Сергію Тихановському інкримінують зв'язок з російськими найманцями, яких затримали напередодні під Мінськом. Проти опонента президента Олександра Лукашенка вже відкриті кілька кримінальних справ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Слідчий комітет країни.

За офіційними даними, перша справа ведеться за ч. 3 ст. 130 КК Білорусі — про призов до соціальної ворожнечі, насилля та агресії до правоохоронців.

"Окрім того, у відношенні Н. Статкевича, С. Тихановського та інших осіб порушено кримінальну справу за фактом приготування до масових заворушень за ст. 13 ч. 2 ст. 293 Кримінального кодексу Республіки Білорусь... Також вчора за результатами перевірки оперативної інформації, що надійшла від спецслужб, за підозрою в скоєнні вказаного злочину були затримані 33 громадянина Російської Федерації, робітники ПВК Вагнера, які мешкали на території санаторію "Бєлорусочка" в Мінському районі", - наголосили у відомстві.

Наразі правоохоронні органи вирішують питання про запобіжний захід затриманих. Тривають пошуки осіб, причетних до підготовки масових заворушень — паралельно з розслідуванням.

Нагадаємо, через арешт опозиційного блогера Тихановського кандидатом у президенти на майбутніх виборах стала його дружина Світлана. Вона наразі — найбільш потужний опонент Лукашенка.

Затримання групи "вагнерівців" під Мінськом сталося вночі 29 липня. Силовики виявили 33 осіб на туристичній базі. Вони мали при собі одяг в стилі мілітарі та окремі предмети, які нібито вказують на протизаконну найманську діяльність.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі заявили, що особисті контакти поміж президентом РФ Володимиром Путіним та його білоруським колегою Олександром Лукашенком найближчим часом не плануються. Обговорювати резонансний інцидент з російськими найманцями під Мінськом лідери не будуть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?