Бойовики вбили українського воїна на Донбасі - що там зараз відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики вбили українського воїна на Донбасі - що там зараз відбувається

Бойовики вбили українського воїна на Донбасі - що там зараз відбувається
Джерело:  online.ua

Ситуація на Сході України продовжує ускладнюватися через постійні провокації з боку проросійських сил. Так, згідно з останніми даними ООС, протягом 19 березня збройні формування Російської Федерації 15 разів нахабно порушили режим припинення вогню. Зазначається, що один український боєць загинув, ще один – отримав поранення. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на звіт штабу ООС.

Зазначається, що проросійські сили обстріляли позиції українських воїнів забороненою мінськими домовленостями зброєю, гранатометами різних систем, великокаліберними кулеметами та стрілецькою зброєю. Також штаб ООС зафіксував, що на Донбасі бойовики задіяли снайперів.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" було зафіксовано 8 обстрілів, а саме: два рази неподалік Красногорівки – з мінометів калібру 120 мм – 6 мін, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; двічі поруч з Лебединським – з 82-мм мінометів – 16 мін, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Павлополя – з озброєння БМП-1, станкового протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Василівки – з автоматичного станкового гранатомету; поруч з Авдіївкою – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; поблизу населеного пункту Славне – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

В Штабі ООС також зазначають, що ще 7 разів проросійські сили нахабно відкривали вогонь по позиціям ООС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме неподалік: Кримського, Новолуганського, Новотошківського, Новоолександрівки.

Українські бійці кажуть, що протягом поточної доби окупанти вогневої активності не проявляли - вказано, що втрат немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що патріоти Донбасу — журналісти, звільнені з полону і волонтери — записали відеозвернення до українського лідера Володимира Зеленського із закликом не включати в переговірний процес у Мінську представників ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?