Не робіть цього: Зеленському адресували екстрене відеозвернення
Категорія
Політика
Дата публікації

Не робіть цього: Зеленському адресували екстрене відеозвернення

Не робіть цього: Зеленському адресували екстрене відеозвернення
Джерело:  YouTube

11 березня у Мінську неочікувано для всіх українська сторона підписала домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб'єкт, а РФ в статусі гаранта-спостерігача опиниться на рівні з ФРН, Францією та ОБСЄ. Чимало депутатів із партії Володимира Зеленського "Слуга народу" зразу ж виступили проти такого рішення. Окрім того, багато політичних експертів та аналітиків назвали ці домовленості - здачею позицій. Варто звернути увагу на те, що скандал навколо цієї неоднозначної ситуації досі не вщух. Так, нещодавно патріоти Донбасу - журналісти, звільнені з полону і волонтери - записали відеозвернення до глави держави Володимира Зеленського з проханням не включати в переговірний процес у Мінську представників ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ZN,UA".

Відеозвернення до українського лідера має доволі красномовну назву "Не робіть цього". До глави держави звертаються відомі журналісти, волонтери та блогери. Серед них: Станіслав Асєєв, Сергій Гармаш, Ірина Довгань, Денис Казанський, Володимир Жемчугов, Ігор Козловський.

Звільнений з полону Кремля журналіст Асєєв просить Зеленського визнати, що ця ідея – помилка.

"Це величезна політична помилка. Не тільки тому що наділяє суб’єктністю тих, хто ними не є, і робить із Росії спостерігача, а не ворога, але і тому що, якщо це відбудеться, всі ті страждання, через які пройшли полонені, тисячі моїх земляків, будуть марні. Тож, шановний пане президенте, Володимир Олександрович, я вас дуже прошу – не робіть цього", - попросив колишній бранець.

Звільнений з полону герой України Жемчугов також назвав рішення команди Зеленського помилкою.

"Це помилка, яку зробили молдовани, коли сіли за стіл перемовин не з окупантом Росією, а з маріонетками, призначеними Кремлем. Виходить, що ми пішли захищати Україну, Донбас, але потрапивши в полон, ми її не захистили. Нас можуть обміняти на територіальну цілісність України, нашої Батьківщини", -наголосив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що документ про створення консультативної ради з ОРДЛО в політичній підгрупі ТКГ по Донбасом поки є лише декларативним, а не остаточним. Цілком ймовірно, що його можуть затвердити  25 березня на наступній зустрічі в Мінську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?