Бойовики виявилися не готові: з'явився докладний аналіз боїв під Авдіївкою
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики виявилися не готові: з'явився докладний аналіз боїв під Авдіївкою

Бойовики виявилися не готові: з'явився докладний аналіз боїв під Авдіївкою

Бойовики ДНР, які обстрілюють з важкого озброєння Авдіївку, виявилися не готові до того, що українські військові зможуть так потужно атакувати у відповідь.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook військового експерта Костянтина Машовця, який пише під ніком Мурлокотан Паштетофф-сосіскін.
Зокрема, він написав, що за його спостереженнями за боями в Авдіївці можна зробити висновок, що готовність і здатність українських військ до активних дій на передньому краї для командування бойовиків на цій ділянці виявилася несподіваною і раптовою, "вони явно не були готові до того, що на цій ділянці наші підрозділи можуть атакувати".
"З піхотою у ватоноїдів - сутужно, після перших спонтанних контратак посиленими взводами, вони перейшли до дій малими групами (до 15-20 щей максимум), явно позначається їх недолік... та й то, атакуючі групи переважно "зведено-сбродного" характеру... після перших фронтально-лобових атак, попустило, перегрупувалися і більше вперед стрімголов не лізуть, вважають за краще темний час доби для активних дій", - написав експерт.
Він також зазначив, що бойовики більше не відправляють бездумно вперед і напролом бронетехніку, а в основному використовують її для "точкових" обстрілів і вогневої підтримки своїх піхотних груп. Головною діючою силою у бойовиків, за словами експерта, стали артилерія і міномети, "основний вогневий вплив на українські війська надають саме ці засоби ураження".

Читайте також: Обстріл на Донбасі: бойовики вдарили не тільки по Авдіївці
Також бойовики дуже активно використовують змішані вогневі мобільні групи - 3-4- 82-мм міномета, 1-2 - 120-мм міномета, іноді зенітну установку, два "Град-П", всі на мобільних платформах. Крім того, бойовики швидко маневрують своїми артилерійськими засобами і здатні сконцентрувати їх на потрібній ділянці досить швидко,
Експерт зазначив, що для постачання і підвезення боєприпасів бойовики використовують так звану децентралізовану схему за принципом - "бери стільки, скільки увезеш", явно не використовуючи нормування для їх витрат... "на відміну від української артилерії... варто було б встановити місця розміщення цих розподільно-логістичних складів зі снарядами".
"Безсумнівно, гоблінське командування має на неокупованій території розгалужену систему джерел розвідувальної інформації (причому, переважно в режимі онлайн). Наприклад, факт підходу українських резервів і посилення, в тому числі бронетехніки, вони встановили практично миттєво, що в свою чергу вилилося в кілька вогневих нальотів по нашим комунікаціям, ПУ і тактичного тилу.. Військової контррозвідки... варто взагалі-то задуматися... явно така ситуація склалася не тільки в районі Авдіївки", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Петро Порошенко заявив, що Росії і підконтрольним їй бойовикам не вдалося представити позицію України як сторони, яка порушує режим припинення вогню в районі Авдіївки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?