Бойовики влаштовують нові провокації на Донбасі - поранено українських воїнів
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики влаштовують нові провокації на Донбасі - поранено українських воїнів

Бойовики влаштовують нові провокації на Донбасі - поранено українських воїнів
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі залишається складною, проте контрольованою. Минулої доби бойовики 11 разів обстріляли позиції ОС, 10 разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. 3 українських військових отримали поранення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Вказано, що бойовики 10 разів застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм з витратою 74 міни.

"Крім того, противник обстрілював наших захисників із протитанкового ракетного комплексу, витративши п'ять керованих ракет, а також із озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї", - заявили у штабі.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів - поблизу населеного пункту Лебединське; зі снайперської зброї - у районі міста Мар'їнка.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": двічі - з мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також гранатометів - у районі населеного пункту Новолуганське.

Двічі - з мінометів калібрів 120 та 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - біля села Старий Айдар; 
з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів - у районі села Катеринівка.

За даними розвідки, 20 березня вогнем у відповідь двох бойовиків було ліквідовано та п'ятьох поранено. Також знищено склад з боєприпасами та один військовий автомобіль окупантів.

"Від початку поточної доби обстрілів позицій наших військ не зафіксовано. Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", - йдеться у звіті.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній депутат Державної Думи Росії та політичний експерт Ілля Пономарьов вважає, що врегулювання ситуації на Донбасі, де п’ятий рік триває російсько-українська війна, може статися ще під час перебування при владі у Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?