Бойовики втратили монополію - політолог розповів, як Україна зруйнувала плани Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики втратили монополію - політолог розповів, як Україна зруйнувала плани Путіна

Бойовики втратили монополію - політолог розповів, як Україна зруйнувала плани Путіна
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Володимир Фесенко звернув увагу українців на те, що команда глави держави Володимира Зеленського запросила взяти участь у переговорах ТКГ чотирьох представників ОРДЛО – як відомо, це двоє журналістів, лікар та юрист. За словами політолога, в результаті даного рішення представники проросійських сил на Сході України втрачають монополію на представництво інтересів Донбасу в межах переговорів. Що важливо розуміти, з 2014 – 2015 років офіційний Київ згодився на те, що інтереси непідконтрольних Україні територій представляли суто бойовики. Однак наразі ця монополія порушується, і в переговорний процес вводяться люди, які представляють і українську сторону також. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Фесенко наголосив, що нові учасники ТКГ представляють не Україні, яка представлена офіційними представниками, а саме Донбас, щоб не було монополії представників сепаратистів. Політолог також зізнався, що не чекає швидкого результату. Проте відзначив, що вже руйнується ця монополія сепаратистів на представництво інтересів Донбасу.

"Результат може бути, якщо вдасться знайти компроміси під час переговорів. Поки Росія і сепаратисти не змінять свої позиції, я, чесно кажучи, не очікую якогось конкретного результату", - додав політолог.

На думку Фесенка, справа не в піарі, а в тому, щоб у сепаратистів не було монополії на представництво інтересів тих територій. Відтак зараз будуть і представники, які представляють українську позицію. Окрім того, це руйнує пропагандистську і переговорну позицію РФ, згідно з якою, це внутрішній конфлікт в Україні.

"Натомість зараз можна казати, що є конфлікт на Донбасі між проукраїнською та проросійською частиною населення. Вони також мають знайти між собою певне порозуміння і вихід з ситуації", - зазначив політолог.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда президента країни Володимира Зеленського повідомила українським громадянам прекрасну новину - всі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?