Бойовики завдали нового удару на Донбасі - цинічні наміри окупанта
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики завдали нового удару на Донбасі - цинічні наміри окупанта

Бойовики завдали нового удару на Донбасі - цинічні наміри окупанта
Джерело:  ТСН

Місія ОБСЄ та її інфраструктура на Донбасі регулярно потерпає від атак російського ворона. Нещодавно бойовики завдали нового удару. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

За даними медіа, у Широкіно окупанти влучили у камеру місії. Для цього вони використали протитанкову керовану ракету.

Відомо, що ракета прилетіла на підконтрольну українській стороні територію близько 08:15 у понеділок, 22 червня.

Бойовики намагалися збити вежу з технікою ОБСЄ ще напередодні, але вони промахнулися. Тоді ракета впала буквально неподалік від фельдшерсько-акушерського пункт.

"Знайшли корпус управління протитанкової керованої ракети калібром 152 міліметри, тип поки невідомий", - проінформували тоді у командуванні ООС.

Ще після першого інциденту військові експерти дійшли висновку, що той не може бути випадковим — занадто велика дальність польоту для помилки.

Загалом протягом минулої доби бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" завдали 10 ударів. Вони традиційно використали різноманітне озброєння, доступне завдяки РФ.

Агресія на Донбасі триває з весни 2014 року, коли найманці та кадрові військовослужбовці вдерлися на українську територію з Росії. Згідно з оцінкою ООН, жертвами війни на Донбасі вже стали понад 13 тисяч людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, з понеділка, 22 червня, бойовики так званої "ДНР" вирішили відкрити перший пункт пропуску на Донбасі після карантину. Але це буде не пункт пропуску "Мар’їнка", який працює вже третій тиждень на підконтрольній Україні території, а "Оленівка". Цим рішенням окупанти в черговий раз підтвердили, що мають намір блокувати пропуск українців в обох напрямках, оскільки відновити рух по перетинанню кордону в односторонньому порядку неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?