Божевільна гіпотеза: американський фізик звинуватив іншопланетян у шпигунстві з астероїдів
Категорія
Технології
Дата публікації

Божевільна гіпотеза: американський фізик звинуватив іншопланетян у шпигунстві з астероїдів

Божевільна гіпотеза: американський фізик звинуватив іншопланетян у шпигунстві з астероїдів
Джерело:  online.ua

Науковець-фізик Джеймс Бенфорд зі Сполучених Штатів стверджує, що позаземна цивілізація може стежити за людством, ховаючись на астероїдах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на The Astronomical Journal.

На думку вченого, стародавні іншопланетяни шпигують вже мільйони років. Техніка їхня може розташовуватися на ко-орбітальних астероїдах. Ці космічні тіла є своєрідними супутниками нашої планети. Наприклад, астероїд (469219) 2016 HO3, відкритий у 2016 році, буде рухатися поблизу ще близько мільйона років.

"Виявлена група прилеглих ко-орбітальних астероїдів може служити ідеальним місцем неземному розуму для спостереження за Землею, бо їх важко розгледіти. Ці навколоземні об'єкти надають відмінний спосіб спостерігати за нашим світом з безпечного природного об'єкта", - вважає Бенфорд.

Він пояснив, що ці об'єкти мало вивчали астрономи та інші учасники проєкту SETI - ініціативи з пошуку позаземного розуму.

Окремі колеги американського фізика не розглядають подібні ідеї серйозно. За словами астробіолога з Університету Аризони Пола Девіса, вчені все ж не стали виключати вірогідність такого спостереження цілком.

Для того, щоб думка Бенфорда набула реальності, повинні перехреститися кілька факторів - існування іншопланетян, їхня зацікавленість у вивченні людства, а також наявність відповідних технологій.

Бенфорд закликав до скорішого вивчення колоземних тіл, щоб з'ясувати, чи не ховаються там позаземні апарати.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда науковців запропонувала розповсюджувати земні мікроорганізми на планетах на кшталт Марсу, щоб допомогти майбутнім колонізаторам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?