Бразилія почала вакцинацію проти COVID-19 препаратом, на який чекає Україна
Категорія
Світ
Дата публікації

Бразилія почала вакцинацію проти COVID-19 препаратом, на який чекає Україна

Бразилія почала вакцинацію проти COVID-19 препаратом, на який чекає Україна
Джерело:  online.ua

У Бразилії затвердили дозвіл на проведення масової імунізації населення проти коронавірусу COVID-19 вакциною від Sinovac Biotech. Перші партії препарату вже розподілили після ухвалення за екстреною процедурою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У міністерстві охорони здоров'я дали дозвіл на використання вакцини буквально напередодні у понеділок, 18 січня. Штати за підсумками цього рішення змогли самостійно нарешті таки розпочати процес.

Окремі регіони розпочали кампанії з масової імунізації фактично ще до того, однак в інших бракує препарату навіть після офіційного дозволу від центрального уряду. Це затримує остаточний запуск вакцинації серед населення першої ланки — медиків, осіб третього віку.

Що цікаво, президент Бразилії Жаїр Болсонару став однією зі світових фігур, які фактично саботували боротьбу проти пандемії коронавірусу COVID-19. Він заперечував небезпеку вірусу, блокував будь-які спроби інших представників влади впровадити карантинні обмеження

Наразі Бразилія за рівнем смертності у міжнародних рейтингах посідає друге місце одразу за Сполученими Штатами. Станом на 19 січня померли від коронавірусу вже понад 200 тисяч бразильців.

Згадана вакцина Sinovac - китайського виробництва. Український уряд також узгодив контракт на постачання препарату. Однак Київ наразі ще чекає на його схвалення та поставку.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Денис Шмигаль передбачає розвиток масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19 двома паралельними шляхами. Вакцинацію державним коштом фактично поєднають з комерційним підходом — наданням препарату за гроші. За словами прем’єра, українська сторона згідно з домовленостями отримає перші партії препарату вже у лютому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?