Кабмін оголосив про план подвійної вакцинації проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін оголосив про план подвійної вакцинації проти коронавірусу

Кабмін оголосив про план подвійної вакцинації проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль передбачає розвиток масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19 двома паралельними шляхами. Вакцинацію державним коштом фактично поєднають з комерційним підходом — наданням препарату за гроші. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами прем'єра, українська сторона згідно з домовленостями отримає перші партії препарату вже у лютому.

"Ми ведемо перемовини із шістьма виробниками вакцини, які на сьогодні мають дві стадії клінічних досліджень, проходять третю, реєструються в інших країнах і у Всесвітній організації охорони здоров'я як офіційна та легалізована вакцина... Але ми є учасниками всесвітньої ініціативи COVAX, а також зверталися до всіх наших партнерів щодо необхідності постачання перших партій вакцини якнайшвидше", - пояснив Шмигаль.

Наразі представники Києва можуть здійснити вибір одразу з трьох вакцин, існує ймовірність, що всі три вони входитимуть до перших поставок. Такі препарати належним чином ліцензують на території України.

"Як тільки вакцини за пришвидшеною процедурою будуть зареєстровані в Україні, комерційні підприємства негайно отримають змогу завозити ці вакцини в Україну. Далі - це вже питання до таких компаній, вони також ведуть свої перемовини й укладають договори. Я переконаний, що це будуть паралельні процеси з державною вакцинацією", - додав голова уряду.

Також він розпорядився провести перевірки інформації щодо підпільної вакцини, яку нібито почали використовувати в межах країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова МОЗ Максим Степанов вважає, що рекордне зменшення приросту нових хворих до вересневих показників є наслідком зниження рівня тестувань. Він закликає українців робити тести, уточнивши, що за минулий тиждень в країні було зроблено 182437 тестувань на COVID-19 методом ПЛР, які показали наявність хвороби у 44620 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?