Брехня від початку й до кінця - Путін та його пропаганда зазнали нового потужного удару
Категорія
Політика
Дата публікації

Брехня від початку й до кінця - Путін та його пропаганда зазнали нового потужного удару

Брехня від початку й до кінця - Путін та його пропаганда зазнали нового потужного удару
Джерело:  online.ua

Президента РФ Володимира Путіна продовжують нещадно критикувати за викривлення історії у його останній статті на тему Другої світової війни. На цей раз висловилися в уряді Естонії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ERR.

За словами міністра закордонних справ Урмаса Рейнсалу, Путін викривляє естонську історію на користь радянському агресору.

"Він окремо говорить про Балтійські країни, посилаючись на те, що країни Балтії приєдналися до Радянського Союзу на підставі договору та за згодою обраних народних представників, це нібито відповідало міжнародному та внутрішньодержавному праву того часу. Ці твердження брехливі від початку й до кінця, я їх засуджую", - пояснив дипломат.

Він назвав вчинок Путіна вкрай цинічним, оскільки цього тижня виповнюється 80 років з моменту окупації балтійських країн радянськими військами.

Нагадаємо, російський президент написав статтю під назвою "75 років Великої Перемоги: спільна відповідальність перед історією і майбутнім". У ній він скидує відповідальність за розпалювання глобального конфлікту з Москви та прямо звинувачує у цьому Захід.

Також Путін виправдовує дії сталінської дипломатії та особливо пакт Ріббентропа-Молотова, оскільки — знову ж таки — Захід кинув Радянський Союз на напризволяще, сам на сам з нацистським агресором.

Як повідомляв ONLINE.UA, історик та дослідник архівів Ігор Петров заявив про використання  лідером неправдивих цитат. За словами експерта, йдеться про цитування нацистського диктатора Адольфа Гітлера.

Також він звернув увагу на те, як Путін використав твердження з книги, що увійшла у 2010 році до федерального переліку екстремістських матеріалів РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?