Brexit наближається: Джонсон закликав ЄС до компромісу
Категорія
Світ
Дата публікації

Brexit наближається: Джонсон закликав ЄС до компромісу

Brexit наближається: Джонсон закликав ЄС до компромісу
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав Євросоюз до компромісного підходу у питанні угоди, яка стосується Brexit. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Згідно з офіційною заявою очільника уряду, британська сторона готова до переговорів у прискореному форматі, але це можливо лише завдяки компромісу від ЄС.

"Прем'єр-міністр досі вважає, що є можливість укласти угоду, але ЄС повинен зрозуміти, що для цього необхідно усунути "бекстоп", - заявили у команді Джонсона.

Так званим "бекстопом" називають механізм, що забезпечує перебування Ірландії у митному союзі та єдиному європейському ринку під час перехідного періоду Brexit.

Цей момент став суперечливим, бо Північна Ірландія контролюється Лондоном. На території острова існує особливий режим, завдяки якому не існує митного контролю на кордоні. Конфлікт полягає у тому, що регіон бажає зберегти угоди з ЄС, а ЛОндон - вийти з них. Через це між Північною та Південною Ірландіями можуть встановити контроль.

Як повідомляв ONLINE.UA, Бориса Джонсона, який раніше заявляв, що смерть "у канаві" краща за звернення до ЄС щодо відстрочки Brexit, можуть зобов'язати звернутися до Брюсселя з такою заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?