Забув про смерть у канаві: Джонсон готовий просити відстрочку для Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

Забув про смерть у канаві: Джонсон готовий просити відстрочку для Brexit

Забув про смерть у канаві: Джонсон готовий просити відстрочку для Brexit

Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон готує документи для звернення до Брюсселя щодо відтермінування виходу країни з Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Згідно з урядовими документами у шотландському суді, прохання буде надано у разі відсутності нової угоди з ЄС до 19 жовтня.

Нещодавно британський парламент підтримав закон, який вимагає від прем'єра Джонсона запросити відтермінування Brexit. Сам він відповів, що країна залишить об'єднання 31 жовтня, як це й передбачено законодавством.

Шотландські активісти анти-Брекзиту звернулися до суду, намагаючись отримати рішення проти Джонсона. Уряд у відповідь погодився з новим проханням на адресу Брюсселя.

Також місцеві громадяни просять суд розглянути ініціативу щодо ув'язнення Джонсона через його можливий саботаж планів щодо відтермінування та, відповідно, виведення Великої Британії з ЄС без угоди.

Рішення може бути винесене вже у понеділок, 7 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Борис Джонсон у вересні виступив із популістською заявою про Brexit. Він вважає, що краще "померти у канаві", ніж просити у Євросоюза відтермінування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?