Краще помру в канаві: прем'єр-міністр Британії Джонсон виступив з неочікуваною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Краще помру в канаві: прем'єр-міністр Британії Джонсон виступив з неочікуваною заявою

Краще помру в канаві: прем'єр-міністр Британії Джонсон виступив з неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що швидше "помре у канаві", ніж проситиме Брюссель знову відкласти Brexit. З даною заявою він виступив під час виступу в Йоркширі, повідомляє ONLINE.UA із посиланням на Politico.

На думку Джонсона, відтермінування виходу Британії з ЄС, яке підтримали депутати цього тижня, "безглузде".

 На запитання, чи може він гарантувати, що не буде вимагати від ЄС відкласти Brexit після 31 жовтня, навіть якщо буде зобов’язаний за законом, він відповів:

"Так, я можу. Я вважаю за краще померти у канаві".

Варто зазначити, що він ухилився від запитання, чи означає це, що він швидше піде у відставку, ніж відкладе Brexit, але розкритикував депутатів за примусове відтермінування, яке, за його словами, коштуватиме "мільярд фунтів на місяць" і "абсолютно нічого" не дасть.

Нагадаємо, 4 вересня парламент Британії прийняв законопроєкт, який блокує "жорсткий" Brexit. Після цього прем'єр-міністр Борис Джонсон запропонував провести дострокові вибори, але депутати відхилили цю ініціативу.

Палата громад 9 вересня вдруге розгляне пропозицію щодо проведення дострокових виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Джонсон заявив, що не збирається платити ЄС 39 мільярдів фунтів «відступних» за вихід зі складу Європейського союзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?