Британія дала обіцянку Україні щодо боротьби з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія дала обіцянку Україні щодо боротьби з РФ

Британія дала обіцянку Україні щодо боротьби з РФ
Джерело:  online.ua

Влада Великої Британії переконана, що Росія у найближчому майбутньому залишиться серйозною загрозою, саме тому офіційний Лондон публічно пообіцяв стримувати команду очільника Кремля Володимира Путіна та допомагати Україні посилювати свою стійкість, поруч з іншими країнами Східної Європи. Це зазначається у підготовленому урядом стратегічному огляді"Глобальна Британія у конкурентну епоху", який був опублікований 16 березня, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що 114-сторінковий документ називають наймасштабнішим подібним оглядом з часів "холодної війни". В ньому йдеться про очікувані виклики та стратегію Британії у сфері безпеки, оборони, розвитку та зовнішньої політики.

Офіційний Лондон вважає, що РФ буде залишатися найбільш гострою прямою загрозою для Британії, та вочевидь і далі буде активно відстоювати свої інтереси у сусідніх європейських країнах. Росію поруч з Іраном та Північною Кореєю згадують як країни, чия опортуністична політика є одним з ключових факторів погіршення безпекової ситуації у світі та послаблення міжнародного порядку.

"Сполучене Королівство поважає народ, культуру та історію Росії. Проте доки наші відносини з її владою не покращаться, ми будемо провадити активну політику стримування та захисту від усього спектру загроз, що надходять від РФ", - йдеться в огляді.

Британська влада має намір разом із союзниками Альянсу забезпечувати відповідь на такі загрози, поєднуючи свої військові, дипломатичні та контррозвідувальні інструменти задля підтримки колективної безпеки.

"Ми будемо дотримуватися міжнародних норм і правил та притягати Росію до відповідальності за їх порушення, співпрацюючи з міжнародними партнерами - як після атаки у Солсбері. Ми також будемо підтримувати інші країни Східної Європи та ширшого регіону задля розбудови їхньої стійкості до загроз, включно з Україною, де ми продовжимо (допомагати з) розбудовою спроможності її Збройних сил", - пообіцяла влада Британії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС розпочав процедуру проти Британії  через новий конфлікт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?