ЄС розпочав процедуру проти Британії через новий конфлікт
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС розпочав процедуру проти Британії через новий конфлікт

ЄС розпочав процедуру проти Британії через новий конфлікт
Джерело:  online.ua

15 березня офіційно стало відомо, що Європейська комісія розпочала юридичну процедуру проти Британії після того, як офіційний Лондон в односторонньому порядку вирішив відкласти імплементацію домовленостей щодо Північної Ірландії. Згідно з останніми даними, ЄК надіслала листа до Сполученого Королівства про порушення основних положень протоколу про Ірландію та Північну Ірландію, а також зобов'язань за угодою про Brexit. Що важливо розуміти, цей крок фактично означає початок офіційної юридичної процедури щодо Сполученого Королівства. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

Єврокомісія звертає увагу на те, що це вже вдруге за останні 6 місяців британський уряд порушує міжнародне право.

"Односторонні рішення та порушення міжнародного права з боку Британії підривають довіру між нами. Британія повинна належним чином реалізувати домовленості, якщо ми хочемо досягти наших цілей. Тому сьогодні ми розпочинаємо юридичну процедуру. Я сподіваюся, що завдяки співпраці, прагматичному та конструктивному духу, який досі панував у нашій роботі над імплементацією угоди про Brexit, ми можемо вирішити ці питання в Спільному комітеті, не вдаючись до подальших правових засобів" – підкреслив віцепрезидент Єврокомісія Марош Шефчович.

Варто звернути увагу на те, що це сталося через 2 місяці після того, як офіційний Лондон підписав торгову угоду з Євросоюзом та менш ніж через 14 місяців після підписання ширшої угоди про Brexit, частиною якої є Північноірландський протокол. Наразі відомо, що Європейська комісія дала Великій Британії місяць на відповідь. У разі ненадання Лондоном належного обґрунтування ЄС може накласти на Британію штраф. ЄК має надію, що до середини цього року в Північній Ірландії будуть створені постійні пости прикордонного контролю у зв'язку з виходом Великої Британії з ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що контррозвідка Британії посилила безпеку через загрозу з боку Кремля: усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?